Новини
Суспільство

Хмельницькі волонтери доставили реанімобіль у Запоріжжя (ФОТО)

Медична рота, яка постійно перебуває у Запоріжжі, отримала повністю укомплектований реанімобіль від хмельницьких волонтерів об’єднання «Захист».

Цими вихідними авто доставили представники «Захисту» – голова об’єднання, ветеранка Катерина Луцик та волонтер Олександр Баурін.

Реанімобіль перед відправкою спорядили дороговартісним обладнанням, до закупки якого долучились небайдужі українці. До комплектації автівки увійшли:

  1. Дефібрилятор
  2. Кардіограф
  3. Кисневі маски
  4. Дошка спинальна
  5. Мішок Амбу
  6. Відсмоктувач
  7. Апарат для вентиляції (ШВЛ)
  8. Інфузомат
  9. Пульсоксиметр

Також швидку допомогу укомплектували необхідними розхідними матеріалами: розчинами, перев’язувальним матеріалом, шприцами, системами, катетерами, 2 комплектами кисневих балонів, протиопіковим ящиком, назофарингальними та ларингомасками, антисептиками та іншим.

Додали в авто і все для іммобілізації: різні види нош та бандажів,  А також інші речі, необхідні під час бойових дій: термоковдри,  ковдри, подушку, каремат, спальник.

Найважче було дістати якісний дефібрилятор, адже в умовах військових дій реанімобіль без нього абсолютно не ефективний. Ми щиро сподіваємось, що цей реанімобіль возитиме хворих лише з легкими захворюваннями, але при необхідності і рятуватиме життя, – розповідає Голова ГО «Захист – об’єднання волонтерів» Катерина Луцик.

Передали автомобіль безпосередньо військовим медикам, які й виїжджають на «передок». Наразі волонтери «Захисту» збирають на інший автомобіль – позашляховик для десантників. Тому закликають долучитися до збору коштів і розповсюдити інформацію про збір. Деталі публікують на своїх сторінках у соціальних мережах.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook