Новини
Інфраструктура

Хмельничани скаржаться на велодоріжку, облаштовану “навиворіт” (ФОТО)

Вкотре хмельничани, які мешкають у мікрорайоні Дубове, звертають увагу працівників Департаменту інфраструктури на велодоріжку, яку проклали за якоюсь дивною логікою. За словами містян, які користуються цим тротуаром, вони під час руху опиняються між двох вогнів.

На дивне розташування велодоріжки на тротуарі на вулиці Козацькій хмельничани скаржилися ще минулого року. Тоді, зокрема, вони цікавилися, чому на велодоріжці немає відповідних маркувань. Звісно, якщо не вважати маркуванням рожевий колір бруківки. Та більше людей непокоїло те, що, викладаючи цю рожеву бруківку, хтось поплутав краї, через що пішоходи опинилися в оточенні транспорту: з одного боку – дорога з машинами, з іншого – доріжка з велосипедами.

Звісно, бруківку на чималому шматку тротуару за цей час ніхто не переклав, і, напевно, навіть не збирався. Проте хмельничанам, які користуються цим тротуаром, від того не легше. Тож вони вкотре поцікавилися, “згідно з якими існуючими правилами розташовується велодоріжка відносно проїзної частини дороги та тротуару?”

По вул. Козачій тротуар для пішоходів розташований між дорогою та велодоріжкою. Як на мене, то йдеш як між двох вогнів… Може, логічніше і правильніше було б навпаки – велодоріжку розміщувати ближче до дороги? Це безпечніше для пішоходів, – написала хмельничанка Ніна на сторінці Департаменту інфраструктури.

Загалом, якщо подивитися на фото, то складається враження, що при укладанні плитки хтось переплутав кольори. Або ж рожевої залишилося більше, ніж сірою. Інакше чим пояснити те, що “траса” для велосипедистів вдвічі ширша, ніж для пішоходів. Хоча логічніше було би, напевно, навпаки, щоб на тротуарі могли розійтися і ті, хто йде без нічого, і мами з візочками. А вийшло так, що велосипедистам влаштували двосмуговий “автобан”, а пішоходам залишили “вузеньку стежечку”.

Поки у Департаменті, думають, як пояснити таку логіку розташування пішохідної зони та велодоріжки відносно одна одної та дороги, та, можливо, як вийти з ситуації так, щоб всім було зручно, хмельничани реагують.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook