Новини
Кримінал

Браконьєр з Шепетівщини постане перед судом за вилов риби під час нересту

Понад дві сотні рибин виловив на Ізяславщині чоловік, порушивши заборону на риболовлю під час нересту. Досудове розслідування по справі завершення. Браконьєру оголосили про підозру за незаконне зайняття рибним промислом.

Як повідомили у Шепетівському районному управлінні поліції, в квітні поточного року працівники сектору превенції ВПД №2 Шепетівського РУП виявили на річці Горинь, який за допомогою чотирьох сіток та човна здійснював незаконний вилов риби. Знаряддя лову та рибу поліцейські вилучили. Витягнувши з води 217 рибин, переважно карасів, а також декілька пліток та окунів, чоловік завдав збитків довкіллю на суму 350 тисяч гривень.

Санкція статті 249 Кримінального кодексу України, яку інкримінують правопорушнику, передбачає покарання у вигляді накладення штрафу до 3-х тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі строком до трьох років.

Нагадаємо, нещодавно на одній з річок у Кам’янець-Подільському районі виявили порушника, який “порибалив” на понад пів мільйона гривень збитків.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook