Новини
Суспільство

Кожен 10 безробітний на Хмельниччині – переселенець

З початку року понад 30 тисяч громадян скористалися послугами Хмельницького обласного центру зайнятості, а завдяки співпраці із роботодавцями понад 60% вакансій було укомплектовано. Серед безробітних більшу частину складають жінки, а роботу частіше шукають мешканці міст.

Війна завдала величезних збитків українській економіці та залишила сотні тисяч людей без роботи. Наразі кожен 10 безробітний на Хмельниччині – переселенець. Проте, як запевняють в обласному центрі зайнятості, робочі місця є. Зараз майже 70% вакансій в регіоні припадають на робітничі професії.

Популярної залишається зайнятість у сферах торгівлі та послуг, транспорту, сільського господарства та переробної промисловості.  

З початку року Хмельницької обласної служби зайнятості звернулися і були зареєстровані як безробітні більше ніж 26 тисяч осіб. Понад три тисячі роботодавців заявили 12,5 тисячі вакансій. 60% цих вакансій було працевлаштовано службою зайнятості. Близько шести тисяч осіб працевлаштовано з-поміж зареєстрованих у службі безробітних. Плюс ті люди, які до нас звертаються як пошукачі роботи, – прокоментував каналу Перший Подільський заступник директора Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Залуський.

Як повідомили у Хмельницькому обласному центрі зайнятості, за 7 місяців 2022 року:

  • 8 500 осіб працевлаштовано, в тому числі 6 800 зареєстрованих безробітних;
  • 1 100 осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру;
  • 1 400 – проходили професійне навчання;

Також було видано 3 ваучери для підвищення конкурентоспроможності особам старше 45 років.

Станом на 1 серпня 2022 року кількість зареєстрованих безробітних становила 10 200 осіб, в тому числі 1 000 внутрішньо переміщених осіб. Серед безробітних 61,5% складали жінки, 45,8% – мешканці сільської місцевості, 24,6% – молодь віком до 35 років. На одну вакансію претендували 10 безробітних, – йдеться у повідомленні Хмельницького ОЦЗ.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook