Новини
Кримінал

За вимагання біткоїнового хабаря на Хмельниччині судитимуть правоохоронця

За нерозголошення приватної інформації, яка зберігалася на вилучених речових доказах, співробітник правоохоронних органів вимагав від фігуранта справи “відкупні” у біткоїнах. За фактом вимагання відкрили кримінальне провадження, правоохоронцю оголосили про підозру, а згодом звільнили зі служби. Незабаром він постане перед судом.

Як повідомили у пресслужбі теруправління ДБР, у червні минулого року в рамках розслідування кримінальної справи у потерпілого вилучили комп’ютер та фотоапарат. На цифрових носіях, серед іншого, була інформація, яку власник хотів зберегти в таємниці. Розуміючи, що власник техніки хотів би зберегти цю інформацію в таємниці, правоохоронець почав вимагати у чоловіка кошти у біткоїнах, а у випадку відмови обіцяв оприлюднити інформацію приватного характеру в Інтернеті.

У травні 2022 року правоохоронцю було повідомлено про підозру у вимаганні передачі чужого майна, з погрозою розголошення відомостей, які потерпілий бажає зберегти в таємниці (вимагання), вчинене повторно та з використанням свого службового становища, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, вчинене повторно (ч. 2 ст. 189, ч. 1 та ч. 2 ст. 209 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook