Новини
Суспільство

Лісівники Хмельниччини почали заготовляти сушені білі гриби

У лісах Хмельниччини стартував сезон “тихого полювання”. Особливо цього періоду чекають лісівники області, адже це дає їм можливість не лише поєднати роботу та відпочинок у тихому затінку лісів, а й допомогти тим подолянам (і не лише їм), які обожнюють гриби, але не мають можливості вирушити на “полювання”. Зібрані гриби лісівники сушать, а потім реалізовують всім охочим через лісовий магазин.

Як повідомили у Хмельницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства, особливо чекають сезону “тихого полювання” у Ярмолинецькому лісгоспі, адже саме тут широко розвинене побічне користування.

Цього року лісівники запланували зібрати не багато, не мало – тонну білих грибів. Наразі вже “вполювали” 200 кілограмів.

Їх лісівники чистять, відправляють у спеціальні ультрачервоні сушки, а потім реалізовують усім бажаючим. Перший зібраний грибний врожай направили в сушильні склади лісівники Вишнівчицького та Купинського лісництв, – розповіли у лісівників.

Кажуть, цього року гриби виросли на славу. Показали у лісівників й першого цьогорічного “чемпіона” – найбільший білий заважив 800 грамів.

Замовити сушені білі гриби від лісівників можна в лісовому Інтернет-магазині за посиланням.

Нагадаємо, цього року на Хмельниччині через війну заборонено влаштовувати пікніки та розводити багаття, а також відвідувати ліси на автомобільному транспорті. А от пішки або на велосипеді можна вирушити на “тихе полювання”, золоті правила якого нагадуємо.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook