Новини
Волочиська міська

Прихожани проросійської церкви йдуть хресною ходою через Хмельниччину під триколорами (ФОТО)

Хресна хода, яка вже кілька днів рухається дорогами Хмельниччини, викликала обурення у мешканців області, які не розуміють, чому дії проросійської церкви толерують представники влади різних рівнів. Також у соцмережах виклали фото, на яких віряни УПЦ проходять вулицями Кам’янця-Подільського, ймовірно, тримаючи в руках прапор країни-агресора.

Кілька днів тому у Кам’янець-Подільській єпархії прокоментували хресну ходу, шлях якої пролягає через Хмельниччину в напрямку міста Почаїв на Тернопільщині.

Кам’янець-Подільська єпархія заявляє, що у зв’язку з воєнним станом у нашій країні вона не бере на себе відповідальності за проведення традиційної Хресної ходи до Почаївської Лаври, – йдеться у зверненні митрополита Кам’янець-Подільського та Городоцького Феодора.

За словами архієрея, раніше учасники хресної ходи традиційно організовувалися для паломництва самостійно, а віряни Кам’янець-Подільської єпархії, “виявляючи християнське почуття любові та співчуття, з радістю приймали на своїх парафіях паломників”

Цього ж року, за словами митрополита Феодора, “ухвалення рішення про участь у Хресній ході або відмова від нього є справою совісті християн та їхньої особистої відповідальності”.

Проте, якщо у минулі роки хресна хода вірян УПЦ не привертала до себе особливої уваги, то цьогоріч, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, мешканці Хмельниччини (принаймні, частина з них) не готові ставитися толерантно до таких заходів.

Викликає запитання цьогорічна хода також у народних обранців. Зокрема, народний депутат України Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Фейсбук звернув увагу на те, що на Хмельниччині хресна хода відбувається під стилізованим триколором, у натовпі разом з жінками під виглядом «паломників» йдуть молодики спортивного вигляду, а влада Кам’янця-Подільського та начальник Хмельницької ОВА “не реагують на “промосковський шабаш”.

У коментарях на побачене відреагували так:

“Очікують” паломників у понеділок і в Волочиську. У мешканців міста з цього приводу також виникає низка запитань. Зокрема, людей цікавить, чи питали містян про те, чи хочуть вони “бачити цю орду в місті”.

Скрін з допису у групі Підслухано у Волочиську

Як відреагував начальник Хмельницької ОВА на ситуацію, читайте за посиланням.

А як “зустрічали” ходу у Волочиську – читайте тут.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook