Новини
Суспільство

На багатоповерхівці у Хмельницькому вивісили рашистську символіку (ФОТО)

Майже серед білого дня на одній з багатоповерхівок Хмельницького містяни побачили величезну літеру “Z”, нанесену на тканину та вивішану з вікна так, щоб її було видно здаля. Про “безстрашного” мешканця квартири, який вирішив так сміливо заявити про свою позицію, хмельничани у коментарях написали чимало неприємних слів.

Фото та відео будинку, де побачили хмельничани рашистську символіку, поширили у декількох місцевих телеграм-каналах. В одному з них відео супроводили підписом “На Озерній хтось бахнув «бокальчик безстрашності».

В іншому прокоментували: “Поліція, на жаль, нічого не з’ясувала”. Щоправда, як з’ясувалося згодом, машина, яку помітили біля будинку, належала не поліції, а Державній службі охорони. Що теж викликало низку запитань у хмельничан.

У коментарях містяни добряче пройшлися по “безстрашному символісту”, приблизно вирахували вулицю (приблизно, тому що, у коментарях вказують їх різні) і навіть номер квартири. Та вкотре поцікавилися, куди дивляться правоохоронці.

Ми зібрали найкоректніші думки хмельничан з цього приводу.

Оригінальний суісайд

Мізки дали, а користуватись не навчили

Де СБУ, де самооборона, якщо поліція безсила?

Цікаво, а сусіди не можуть сказати тим … що вони грають з вогнем. Люди якісь дивні

Не з’ясувала поліція, з’ясують люди

Те що в тій квартирі д… – це зрозуміло. Не можу зрозуміти, для чого??? Новий вид самогубства чи що?

Відкрито показати, що за операцію і нічого не буде? А скільки людей про це не говорять відкрито

Тобто поліція нічого не з’ясувала? То чого приїхали?

Це якби в росії так прапор України вивішали, то там би тільки трупи були, а у нас з ними панькаються

Я взагалі не розумію, чому приїхали ДСО, а не поліція? Це не повинно залишитись без покарання

Та буква собі та й буква, це не відноситься до якихось заборонених символів

Може ви не в курсі, але є закон, який забороняє цю символіку окупантів, літери Z та V. Вам не в чаті переписуватися треба, а більше читати і знати закони

Коли власники квартири підняли тобі орендну плату до 8к, і ти хочеш їм відомстити перед тим як віддаси ключі і з’їдеш в гуртожиток

Або це цікавий спосіб суїциду…. Захотів здохнути, повішав, і пів міста тебе просто за секунду зрівняло з землею

Пізніше у коментарях виклали ще одне фото, на якому видно, що заборонену символіку з будинку так і не прибрали. Щоправда, адресу при цьому назвали іншу.

ОНОВЛЕНО: У поліції прокоментували ситуацію так. На виклик приїхала машина Управління поліції охорони Хмельниччини. Правоохоронець піднявся та постукав у двері квартири. Після того, як двері ніхто не відчинив, він спустився у двір, де дізнався номер телефону власниці квартири.

Зателефонувавши їй, дізнався про те, що вона має дитину з інвалідністю. Дитина випрала рушник і вивісила його. За словами жінки, це рушник з персонажем «Зорро». Сказала, що й у думках не було робити щось протизаконне. Пообіцяла, що вже за декілька годин того рушника на балконі не буде,повідомляє Суспільне Хмельницький з посиланням на поліцейського роти реагування УПО Хмельниччини.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook