Новини
Інфраструктура

Першу громадську пральню відкрили у Хмельницькому

У Хмельницькому громадська пральня працюватиме на базі міської лазні №1. Безплатно скористатись нею зможуть вимушені переселенці та учасники війни. Іншим доведеться платити. Для зручності відвідувачів встановили три пральних та стільки ж сушильних машин.

За словами директора КП «Чайка» Хмельницької міської ради Віталія Присяжнюка, з початку повномасштабної війни у лазні безоплатно надають лазневі послуги для внутрішньо переміщених осіб.

Вони неодноразово зверталися з проханням попрати свої речі. На підприємстві такої можливості не було, тож ми почали шукати, хто може посприяти нам в цьому, – каже очільник підприємства.

Зголосилася допомогти Міжнародна організація з міграції ООН. Як розповів її представник Юрій Семенов створення громадської пральні у Хмельницькому – це перший досвід, який вони мають. І зупинятися на цьому не планують.

На облаштування пральні організація витратила 300 тисяч гривень. Ремонтні роботи тривали місяць. У кімнаті, яку виділили під пральню, встановили подіуми, щоб пральними та сушильними машинками було зручніше користуватися.

Загалом ми вже бачимо попит, тому що ми ще не запустили цей проєкт, але те, що переміщені особи, які потребують таких послуг, постійно звертаються і вже приносять свої речі сюди для прання. Тому ця послуга буде мати попит. Ми бачили такі пральні в багатьох країнах Європи та світу. Не всі люди мають можливість прати вдома, але можна прийти сюди і на платній основі скористатися цією послугою, – прокоментував заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Безплатною послуга з прання буде для ВПО та учасників війни. Решті доведеться платити – 75 гривень за кожну послугу. У вартість також входить капсула для прання.

Пральня працює в режимі самообслуговування. Надалі її планують розширювати.

Працюватиме пральня три дні на тиждень – у п’ятницю, суботу та неділю за попереднім записом. Телефон 096-988-77-14.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook