Новини
Суспільство

Пам’ятну дошку колишньому редакторові Йосипу Ядусі відкрили в Хмельницькому

На фасаді ВАТ «Видавництво «Поділля» встановили меморіальну дошку, присвячену знаному на Поділлі журналісту, багаторічному редактору кількох видань Йосипу Ядусі. Відкрили дошку його сини – Віктор і Сергій.

Увесь творчий шлях Йосипа Івановича пов’язаний з рідною Хмельниччиною. Він народився 17 серпня 1943 року в селі Вербка-Мурована Ярмолинецького району. Після закінчення Кам’янець-Подільського педагогічного інституту Йосип Ядуха працював кореспондентом, завідувачем відділу, редактором районної газети «Сільські новини».

З 1984 року його журналістський шлях продовжився в обласній газеті «Радянське Поділля», яка у 1992 року перетворили у «Подільські вісті». Пройшовши всі професійні щаблі, Йосип Ядуха очолював цю газету від 1993 до 2014 року.

З особистого десятирічного досвіду роботи під керівництвом Йосипа Івановича можу відзначити його фаховість та досвід як редактора; чуйність і турботливість – як людини.

Він виховав цілу плеяду молодих журналістів. У 2012-му Йосипа Івановича обрали головою Хмельницької обласної організації Національної спілки журналістів України. За час його керівництва 39 працівників ЗМІ краю отримали звання заслуженого журналіста України, дванадцятеро – державні нагороди, шестеро стали переможцями конкурсу спілки «Золоте перо».

Нагадаємо, що праця заслуженого журналіста України Йосипа Ядухи відзначена орденами «Знак Пошани» (1976) і «За заслуги III ступеня» (1998); у 2003 році його відзначили Грамотою Верховної Ради України і Почесною грамотою Кабінету міністрів України.

Пішов із життя Йосип Іванович 8 березня минулого року на 78-му році життя.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook