Новини
Політика

Голова Хмельницької облради у США обговорює гуманітарну підтримку для регіону (ФОТО)

Протягом цього тижня Віолета Лабазюк працює у Солт-Лейк-Сіті, США. В результаті низки проведених зустрічей голові Хмельницької обласної ради вдалося досягти низки домовленостей, завдяки яким область отримає підтримку закордонних партнерів в умовах збройної агресії Росії, яка впливає і на тилові регіони також.

Минулої неділі делегація відвідала Храмову площу у Солт-Лейк-сіті. Там від мешканців міста представники Хмельниччини почули багато теплих слів підтримки для України. Це світова штаб-квартира Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів. Більшість населення штату (близько 60%) належить до цієї релігії.

Під час недільної молитви на знак підтримки України святкова сцена була освітлена в кольорах українського прапора.

Робочий тиждень для голови Хмельницької обласної ради почався із зустрічей, на яких обговорювали гуманітарні питання.

Обговоривши потреби Хмельниччини з консультанткою Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів у Східній Європі Жаклін Ловелл-Ланц, сформували такі кроки з подальшої співпраці:

  • облаштування бомбосховищ в закладах освіти та охорони здоров’я;
  • забезпечення обігрівачами та твердопаливними котлами закладів, де проживають переселенці;
  • придбання ліжок, візків та додаткового медичного обладнання для госпіталю та серцево-судинного центру;
  • придбання реабілітаційного обладнання для закладів соціального спрямування;
  • придбання продуктів та м’якого інвентарю,
  • придбання оргтехніки для закладів освіти.

Також Віолета Лабазюк і Андрій Кланца відвідали найбільший Гуманітарний центр у Солт-Лейк-Сіті. Саме звідси доставлятимуть посилену допомогу на Хмельниччину. Зокрема, і до гуманітарного штабу Хмельницької обласної ради. Тут об`єдналось багато людей, щоб забезпечити українців усім необхідним.

Наступна зустріч – з віцегубернаторкою штату Юта Дейдре Хендерсон, яка висловила підтримку колегам з Хмельниччини та запевнила у співпраці.

“Серця Америки б`ються в унісон з усією Україною. Кожного дня ми молимось за вас”, – сказала, зустрічаючи голову облради, пані Дейдре Хендерсон.

Пані Хендерсон була вражена кількістю людей, яким сьогодні надає прихисток Хмельницька область, а це понад 110 тисяч осіб.

На сьогодні це один з найменших показників за весь період. Окремими фазами спостерігали збільшення цифри через загострення бойових дій в країні. Тоді кількість ВПО в області становила понад 170 тис. осіб. Загалом, за більш ніж 5 місяців війни, наша область прийняла транзитом понад 380 тисяч осіб,написала на своїй сторінці у Фейсбук голова облради.

У подарунок віцегубернаторка штату Юта отримала прапор з передової  від одного з батальйонів Хмельниччини.

Про амуніцію для військових говорили під час зустрічі з представником керівника компанії AMTAC Suppressors Inc Бреді Маккейном. Штат Юта пишається цією компанією, адже вона виробляє критично важливі компоненти для аерокосмічної, медичної та оборонної промисловості вже понад 35 років.

В результаті спілкування сформували потреби по амуніції для українських військових: тепловізори, каски, бронежилети, медичні рюкзаки та мобільні госпіталі. Про логістику мають подбати Хмельницька обласна рада спільно з August Mission.

Ще один візит, який відбувся цього тижня – до найбільшого вишу штату – Utah Valley University (Університет Долини Юта).

Екскурсію навчальним закладом для делегації з Хмельниччини провів Гарі Герберт. 12 років він був губернатором штату Юта і керівником інституту права. Тому добре знається на підготовці кадрів.

Саме студенти – наша рушійна сила. Молодь відбудовуватиме Україну після перемоги. Тут знадобляться усі здобуті знання і набутий досвід. Хлопці з Києва, брати Артур і Артем Кузьміни, опановують науку фільмографії. Кажуть, що обов’язково повернуться додому і знімуть класне кіно про сильних, мужніх та героїчних людей,прокоментувала Віолета Лабазюк.

Також голова обласної ради зустрілась з Ліною Варіоновою. Дівчина родом із Деражні, зараз навчається у США. Ліна, разом з іншими студентами з України, купують дрони для ЗСУ.

Під час цієї зустрічі було досягнуто домовленості про співпрацю університетів Юти та Хмельниччини. Зокрема, відточувати свої знання і практику в Utah Valley University матимуть можливість студенти Хмельницького університету управління та права ім. Л. Юзькова.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook