Новини
Освіта

В одній з громад Шепетівщини запрацювали п’ять дитячих садків

З початком осені на Хмельниччині до навчальних закладів пішли не лише школярі, а й дошкільнята. У частині громад Хмельниччини вихователі  все ж мали змогу зустріли своїх вихованців у стінах дитсадків. Зокрема, в одній з громад у Шепетівському районі таких відкрили п’ять.

Батьки кажуть: наважитися на такий крок у нинішніх реаліях було непросто.

Боїмося, але потрібно, щоб дитина розвивалася, йому цікаво з дітками, – поділилася матір одного з дитсадківців Наталя.

У центрі розвитку дитини, куди жінка привела сина, почали роботу три короткотривалі групи. Діти перебувають у закладі до 4 години без харчування.

Набрали групи «Я + мама», де діти перебувають разом з батьками. Це діти молодшого віку. І одна дошкільна група. Перевагу надавали п’ятирічкам, щоб встигнути підготувати їх до школи. Всі працівники, батьки, діти ознайомлені з маршрутом, який веде до укриття, – розповіла директорка центру Лариса Величко.

Працівники тих дошкільних закладів на Шепетівщині, де вдалося розпочати новий навчальний рік очно, кажуть: доклали максимум зусиль, аби двері садків відчинилися. І додають: вірять у найшвидшу перемогу України.

Протягом літа ми намагалися створити безпечні умови для перебування наших вихованців у закладів. Наше укриття розраховане на 90 осіб. Сьогодні у нас є 27 дітей, які прийшли з різних дошкільних закладів. Плануємо набрати 70 дітей, – розповіла директорка одного із закладів Тетяна Бунда.  

Загалом же діти пішли до тих дошкільних закладів громади, де попередньо вивчили технічні можливості і провели необхідну реконструкцію, підготовку чи облаштування укриттів.

На сьогодні у нас надають освітні послуги 5 закладів дошкільної освіти. Працівники дуже добре попрацювали і сьогодні з радістю приймають дітей, емоцій дуже багато. І чекаємо ще на те, що в понеділок до цих закладів дошкільної освіти долучиться дошкільне відділення навчально-виховного комплексу, – прокоментувала начальниця управління освіти виконкому  Славутської міської ради Ельміра Перепелиця.

За словами Славутського міського голови Василя Сидора у громаді є відповідні резерви, з якими планують працювати.

Є питання фінансування додаткових підвальних приміщень, потрібно входи додаткові зробити відповідно до вимог. І ми зможемо додатково ще декілька груп відкрити, – сказав Василь Сидор.

Загалом відвідувати дитсадки зможуть близько трьохсот дітей, батьки яких офіційно працевлаштовані та є платниками податків у цій тергромаді Шепетівщини.

Відео: Перший Подільський

Читайте також: Форс-мажорне 1 вересня: як стартував новий навчальний рік у Хмельницькому

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook