Новини
Культура

Хмельницькі мажоретки вкотре стали чемпіонками світу

З Польщі, де днями відбулися змагання, народний аматорський колектив “Альфа” привіз десять нагород, серед них – два перших місця. Окрім перемоги, мажоретки доправили в Україну гуманітарну допомогу для військових.

До світової першості хмельницькі мажоретки готувалися протягом двох місяців. Художній керівник Олександр Мильніков розповідає: це була одна з найважчих підготовок. Часом тренування проходили в укритті, під час повітряних тривог.

До 20 композицій ми зробили. Було важко, тому що був карантин – ми два роки практично так сильно не займалися і не їздили на чемпіонати. Деякі дівчата цього разу взагалі поїхали вперше на змагання, – розповідає Олександр.

Чемпіонат проходив у польському місті Ополє. Участь у ньому взяли колективи з восьми країн світу.

У нас два перших, два других, два третіх, два четвертих, п’яте і шосте. Цього разу ми їхали ще з вихованцями ансамблю «Альборадо» і робили там шоу-програму з вдячністю польському народу. Вони питали, що ми потребуємо, і ми казали, що завжди потребують наші військові, – розповідає хореографиня народного аматорського колективу мажореток «Альфа» Наталія Мильникова.   

Нагороди дівчата отримували з українським прапором, який їм передали з фронту військові.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, минулого року “Альфа” здобула перемогу на Чемпіонаті світу з мажорет-спорту, виступаючи онлайн.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook