Новини
Увага!

На Хмельниччині тестуватимуть нову систему сповіщення про надзвичайні ситуації

Починаючи з середи, 7 вересня, у 17 областях, зокрема, у Хмельницькій, та столиці рятувальники випробовуватимуть нову систему інформування населення про надзвичайні ситуації. Мешканців Хмельниччини завчасно попередили про розсилку тестових повідомлень, а в ДСНС України відповіли на найпоширеніші питання з цього приводу.

На відміну від смс-повідомлень, технологія Cell Broadcast, яку використовуватимуть для інформування населення більш зручна, оскільки дозволяє, зокрема, повідомляти про НС за допомогою звукового сигналу навіть при вимкненому звуці на телефоні.

Сповіщення отримуватимуть абоненти трьох операторів мобільного зв’язку – Київстар, Vodafone та lifecell.

Як повідомили у пресслужбі Хмельницької ОВА, тестування не потребує дій з боку власників телефонів. Тож якщо отримали повідомлення з текстом “ДСНС України. Тестування системи інформування населення. Докладніше: https://dsns.gov.ua/test – це означає, що тестування на вашому мобільному пройшло успішно.

У ДСНС України також відповіли на найпоширеніші питання, які ставлять в таких випадках:

  • Які переваги нової системи оперативного інформування?
  • Що робити у випадку отримання екстреного сповіщення зараз?
  • Які телефони підтримують ці сповіщення?
  • Як керувати отриманням сповіщень у телефоні?
  • Що робити тим, хто не буде отримувати такі сповіщення?

Відповіді на питання можна прочитати за посиланням вище.

Нагадаємо, подібну систему сповіщень вже тестували в травні поточного року. Тоді повідомлення отримували абоненти оператора Київстар.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook