Новини
Інфраструктура

Хмельничани скаржаться на заблоковані будівельниками та комунальниками під’їзди до будинку

У мікрорайоні Гречани, де будівельні роботи біля церкви викликають спротив у мешканців багатоквартирного будинку, знову неспокійно. Мешканка будинку виклала у соцмережах відео, на якому зафіксувала перекриті під’їзди до будинку. З одного боку проїзд наглухо перекритий парканом, який встановили на час робіт біля церкви, з іншого – підігнали комунальну техніку, яка невідомо, як надовго стоятиме біля будинку.

Авторка відео звертається до представників міської влади, які розповідають, що в будинку “все добре і є всі під’їзди”, в той час, як хмельничани бачать трошки іншу картину.

Розкажіть, будь ласка, як місцевим людям бути, коли з однієї сторони виконують якісь роботи, а з другої просто перегородила церква? І моліться, щоб в наших під’їздах, в першому і другому, не було пожежі або якійсь людині раптово не стало погано, тому що зараз жодного проїзду до цих під’їздів немає

У департаменті інфраструктури, де виклали відео, нічим допомогти не змогли, оскільки “департамент інфраструктури не надає дозволи на будівництво та перегородження” та порадили звернутися в у правління архітектури.

Дякую за відповідь. Але погодження на будівництво видано чомусь в Києві… Перекритий під’їзд до будинку, на міську тепломережу накидано тонни землі. В випадку прориву хто буде нести відповідальність за те що весь мікрорайон залишиться без тепла чи води? Якщо швидка чи пожежна не доїде вчасно на виклик хто нестиме відповідальність? – відреагувала авторка відео.

У коментарях авторку відео також заспокоїли:

Машина ж там на пару годин максимум, роботи якісь виконує, я думаю якби пожежа чи швидка то б вона відразу б від’їхала..

Нагадаємо, під’їзд до будинку на вулиці Шухевича у мікрорайоні Гречани з одного боку перекрили на час будівництва, яке ведеться на земельній ділянці, що належить церкві. Поговорити зі священником мешканцям цього будинку ніяк не вдається, хоча вони й запрошували його на збори, які влаштували нещодавно. Комунальники ж, які на збори прийшли, кажуть: перекрита дорога поки не провокує ніяких загроз, проте певні ризики все ж є, оскільки якщо під час будівельних робіт буде пошкоджено водогін, то всі Гречани і весь центр залишаться без води.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook