Новини
Екологія

Хмельничанам пропонують долучитися до Всесвітнього дня прибирання

У суботу, 17 вересня, о 9:00 екоактивісти збираються у парку імені Чекмана, о 12:00 – на вулиці Прибузькій. У Всесвітній день прибирання вони планують навести лад на берегах Південного Бугу. Окрім того, Регіональний офіс водних ресурсів у Хмельницькій області візьме проби води із річки.

Долучитися до Всесвітнього дня прибирання “World Cleanup Day” днями запропонував мешканцям області начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій:

Закликаю жителів Хмельниччини з усіх міст і містечок об’єднатися заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

Очільник області наголосив: військові на сході та півдні України очищують українську землю від рашистського сміття, а українці, які підтримують фронт у тилу, також мають не сидіти, склавши руки, а прибрати землю, на якій живуть від сміття, яке залишили несвідомі громадяни і природа.

Закликають приєднатися до загального прибирання хмельничан і екоактивісти.

Це такий день, коли мешканці усіх країн прибирають свої обійстя, вулиці, прибережні зони від сміття. Так співпало, що на цю ж суботу припадає Міжнародний день чистих берегів, і на ці ж вихідні припадає Міжнародний день моніторингу якості води,розповідає фасилітатор Європейського молодіжного водного парламенту Павло Везденецький.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook