Новини
Суспільство

У Хмельницькому волонтери збирають овочі для приготування сухих борщів для військових

Хмельницькі волонтери збирають овочі для приготування борщових та супових наборів для військових. Адже із настанням холодів запитів на гарячу їжу більшає. Аби зібрати необхідне продовольство, одна із волонтерок виставила коробку у під’їзді свого будинку. Долучатись до такої ініціативи закликає і мешканців інших багатоповерхівок.

Хмельничанка Людмила Павлишина у власній квартирі готує начинку для випічки, а також сушить овочі на борщові набори для українських військових. Готові овочі передає волонтерці Ніні Корнієнко, яка усе вакуумує та передає на передову.

Зараз, кажуть волонтери, запитів від військових більшає. І вони зростатимуть із настанням холодів.  

Нових багато долучається, просять в різні напрямки. До прикладу, дзвонили з Чернігова. Тобто вже не місцеві волонтери звертаються тільки, а вже інші волонтери з інших міста, – розповідає хмельничанка.

Аби зібрати необхідне продовольство, Людмила Павлишина біля дверей своєї квартири поставила коробку, аби небайдужі сусіди приносили необхідні овочі та спеції – хто скільки може. Долучитися до збору овочів жінка закликає і мешканців інших багатоповерхівок, адже спільними зусиллями можна зробити набагато більше.

Я не кажу, що потрібно нести відрами або ящиками. Одна морквина, один буряк, одна цибулина. Якщо в будинку 50-60 квартир – це вже багато. Якщо той, хто очолює ОСББ зацікавиться та вийде на волонтерський центр Ніни Корнієнко, вона, швидше за все, скаже, що їм потрібно, – каже пані Людмила.

Волонтерка Ніна Корнієнко додає: зараз сезон овочів, люди привозять, але їх катастрофічно не вистачає. Не вистачає й донатів, щоб придбати те, що потрібно на базарі оптом.

Охочі долучитися до збору можуть звернутися до волонтерки за телефоном +38-098-334-17-19

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook