Новини
Суспільство

Фермери на Хмельниччині вирощують овочі на потреби ЗСУ

У Меджибізькій громаді фермери цього року замість зернових культур посадили овочі. Близько 10 гектарів віддали під «заготовки» до борщового набору. Змінити культури вирішили через війну. Врожай віддають на потреби військових, переселенців та у місцеві навчальні заклади.

Через війну майже все постачання продовольчих товарів з півдня України призупинене. Тому дрібні підприємці з Хмельниччини вирішили перепрофілюватися.

Забрали Херсон – і виникла загроза, що буде не вистачати овочів. Плюс до того, багато переселенців у нас. Тому вирішив, що треба посіяти і віддати на громаду. Тим паче, що громада обіцяла допомогти людьми, щоб зібрати, – розповідає підприємець Микола Холод.

Наразі господарі вже почали збирати врожай. Кажуть, буряк, морква та капуста вродили добре. Тому вирощеного на полях вистачить усім.

Моркви ми засіяли 4 гектари, капусти – гектар, бо вона більш вибаглива до обробки, там більше потрібно людської сили. Плюс буряк – 4 гектари, – розповідає підприємець Максим Шушпан.

Збирати врожай допомагають жителі громади на волонтерських засадах. Кажуть, приємно долучитися до шляхетної справи. Тим більше, що це допоможе не одній родині вижити у важкий час.

Відео: Перший Подільський

Читайте також: У Хмельницькому волонтери збирають овочі для приготування сухих борщів для військових

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook