Новини
Суспільство

Методи зберігання коштів. Особливості кожного з них

Чому віддати перевагу: банківському вкладу чи домашньому зберіганню. Переваги та недоліки кожного методу. Найбільш вигідний метод зберігання зароблених коштів.

Як зберегти та примножити гроші

Гроші непросто заробити, але важче їх зберегти. Як зробити так, щоби накопичення працювали на людину. Спробуємо розібратися.

Домашній сейф

Зароблені гроші можна зберігати вдома під подушкою, у скарбничці, у схованці чи сейфі. Часто саме «домашній» спосіб зберігання вибирає більша частина людей, адже купюри легко дістати і використовувати в будь-який момент. Однак, він має масу своїх незручностей та недоліків. Зокрема, це:

  • Відсутність доходу – гроші не працюють, тому й не приносять своєму власнику додаткових “бонусів”;
  • інфляція – у кризу швидке зростання цін здатне знецінити купівельну спроможність грошей у 2-3 рази;
  • спокуса – при домашньому зберіганні накопичені гроші можна легко витратити на каприз чи на українське казино;
  • крадіжки – гроші в домашньому сейфі вважаються ласим видобутком для зловмисників, тому можуть легко вислизнути з ваших рук.

Тому домашнє зберігання грошей – не найкращий варіант.

Банківські вклади

Прекрасною альтернативою домашній скарбничці може стати банківський депозит. Незважаючи на загальну недовіру до фінансових установ, банк – це надійне сховище для коштів зі своїми суттєвими плюсами. Зокрема, це:

  • Нарахування відсотків – щомісяця (квартал, рік) на рахунок вкладника надходить певний відсоток від грошей. Кошти людина заробляєте просто за те, що поклали накопичення до банку;
  • капіталізація – нараховані відсотки можуть плюсовуватися до загальної суми вкладу і через деякий час починають приносити дохід;
  • гарантування вкладів – це своєрідна страховка від держави, якщо банк збанкрутував;
  • безпека – у банку захист від зловмисників набагато кращий, ніж у вас вдома, та й свій внесок ви отримаєте навіть якщо його пограбують;
  • доступність – ви завжди можете забрати свої гроші на першу вимогу;
  • пільгове кредитування – наявність депозиту вважається чудовим забезпеченням будь-якого кредиту, тому ви можете позичити гроші без додаткових довідок та поручителів.

Домашнє зберігання грошей – це не дуже вигідний і надійний спосіб, тому, якщо ви хочете, щоб гроші працювали, потрібно звертатися до банку. Це не лише дозволить зберегти їх, а й примножити.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook