Новини
Здоров’я

У Хмельницькому вакцинацію проти COVID-19 роблять за новими правилами

У Хмельницькому охочих вакцинуватися від COVID-19 побільшало. За рішенням МОЗ вакцинуватися другою бустерною дозою відтепер можуть всі бажаючі.

Якщо порівнювати з минулим тижнем, то бажаючих отримати вакцину побільшало в рази. Більшість людей приходять на бустерну дозу. Відсотків 80 – друга бустерна доза, тобто це третя вакцинація, відсотків 20 – на четверту. Дуже рідко приходять на першу-другу, – розповідає сімейна лікарка Оксана Уланівська.

Також, згідно з рішенням МОЗ, скоротили і мінімальні терміни між первинним курсом вакцинації та бустерними дозами.

Першу бустерну дозу, або ревакцинацію можна проводити через 5 місяців після проведення базової вакцинації. Другу бустерну дозу можна проводити вже через 4 місяці після проведення першої, – пояснює головна спеціалістка управління охорони здоров’я ХМР Ірина Кондратюк.

А ще Pfizer можна відтепер вакцинувати дітей віком від 6 до 11 років.

Це не є обов’язковим щепленням, це пропозиція щодо вакцинації за обов’язковим письмовим дозволом батьків, – зазначила Ірина Кондратюк.

Пацієнти, які мають хронічні захворювання, та громадяни, старші 60 років, можуть зробити додаткову дозу вакцини через три місяці після бустерної. У сімейних амбулаторіях Хмельницького можуть отримати щеплення і вимушені переселенці.

Нині у Хмельницькому є в достатній кількості вакцина CoronaVac. Також днями доставили вакцину Pfizer.

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook