Новини
Екологія

На Шепетівщині лісівники та діти висадили насіння фруктових дерев (ВІДЕО)

На Хмельниччині триває флешмоб “Все починається з насінини”. Зібрані та висушені кісточки фруктів діти спільно з лісівниками висадили на набережній річки у Славуті та в спеціально підготовлені місткості, щоб юні дослідники могли спостерігати за тим, як вони ростуть.

Насіннєвий флешмоб на Хмельниччині започаткували у серпні. Лісівники пропонували всім небайдужим не викидати насіння та кісточки з плодів фруктових дерев, а збирати його та розкидати під час подорожей місцинами, де таких дерев немає, аби згодом вони там з’явилися.

Днями працівники Національний природний парк “Мале Полісся” разом з юними природолюбами висадили попередньо зібрані та висушені кісточки сливи, абрикоса, персика, яблуні, айви. Спочатку насіння посадили на території Славутського дитячо-юнацького центру туризму та екологічної роботи. Для цього попередньо підготували короби з ґрунтовою сумішшю, за якими діти надалі вестимуть спостереження.

Також кісточки фруктових дерев висадили поблизу річки Утка, де вони зможуть прорости в природніх умовах.

Такі дослідження розвивають у дітей прагнення бачити прекрасне і досконале, породжують бажання досліджувати природу, знати про неї якомога більше, прищеплюють бережливе ставлення до неї,йдеться у повідомленні Хмельницького обласного Управління лісового та мисливського господарства.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook