Новини
Дозвілля

«Гонку перемоги» влаштували у Хмельницькому

Шістдесят шість тисяч гривень вдалось зібрати під час “Гонки перемоги”. Захід був благодійним. Частину виручених коштів, а це 45 тисяч гривень, громадська організація “ФАХО” передала “Волонтерам Поділля”.

У 2019 році в Хмельницькому створили громадське об’єднання «ФАХО», аби проводити заходи з автоспорту. Відбуваються вони на хмельницькому летовищі. У Федерації автоспорту є два формати їзди: тренування та швидкісні маневрування.

Щоб приїхали, покаталися, скинули адреналін, і в нас в місті на дорогах було менше ДТП, щоб ніхто не їздив швидко, не рисачив тощо. Вони приїздять до нас, викидають свій адреналін і на дорогах вони вже їздять нормально, – пояснює голова ГО «ФАХО» Захар Карпишин.

Заїзди, каже Захар Карпишин, безпечні, адже відбуваються під наглядом. Заходи влаштовують з дозволу влади та поліції. Правоохоронці є присутні на змаганнях разом з медиками та пожежниками.

До автоспорту містяни долучаються активно. Зокрема, минулі змагання на летовищі зібрали понад  тисячу людей та 440 автівок з різних регіонів України.

Ми запропонували встановити платний в’їзд – 50 гривень, це не дорого сьогодні.  І всі ці кошти ми передали на потреби армії. Ми провели два таких спортивних заходи. На першому вдалося зібрати близько 62 тисяч гривень – ми їх всі перерахували на спецрахунок Нацбанку. Вдруге провели захід 25 вересня. Тоді вдалося зібрати вже більшу суму – 66 тисяч гривень, – розповів Представник ГО «ФАХО» Ігор Галкін.

Частину грошей витратили на гуму для військових. Залишок – 45 тисяч гривень – «ФАХО» передало БФ «Волонтери Поділля». Ці кошти долучать до загальнонародного збору на придбання військових автомобілів.

Вартість одного автомобіля – близько 15 тисяч євро, тому попередньо це було близько 100 тисяч євро, кажуть у БФ «Волонтери Поділля»:

Ми подивимося по тих надходженнях, які в нас будуть, і тоді по факту розрахуємося за ту кількість, яку ми всі разом назбираємо на нашому рахунку.

Реквізити на придбання військових автомобілів можна знайти в соціальних мережах на сторінці «Волонтерів Поділля».

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook