Новини
Освіта

День вчителя в одній з хмельницьких шкіл відзначали в укритті

Освітні заклади у Хмельницькому, здебільшого працюють за змішаною формою навчання. 30 вересня, під час занять в одній із місцевих шкіл, пролунав сигнал повітряної тривоги. На деякий час уроки перервали, і всім довелося спуститися в укриття.

Квіти та цукерки замінили на пісні, сучасні оснащені класи – на укриття. Цього року в п’ятницю, напередодні Дня вчителя, в одному з навчальних закладів міста під час занять педагоги отримали «привітання» від рашистів – у розпал уроків пролунав сигнал повітряної тривоги. Тож освітній процес продовжили у безпечному місці.

Вже сформована дружня освітянська спільнота у Хмельницькому цього року поповнилася педагогами зі сходу.

Ми 25 лютого вирішили їхати саме на Хмельниччину, оскільки тут більш менш було спокійно. Тому опинилися тут, – розповідає вчителька математики Катерина Блінова.

Своєю чергою сучасні школярі хочуть навчатися та прагнуть до нових знань. Вони мріють нарешті сісти за учнівські парти, забувши про дистанційку.

Сьогодні навіть у юному віці діти розуміють ціну боротьби за перемогу. Тож ми точно житимемо на вільній землі, додає директор навчального закладу.

Минулого тижня ми передали прапори прикордонної академії і прапор України нашим воїнам. І дуже очікуємо, що коли буде звільнено черговий населений пункт прапор від нашої гімназії буде якраз розміщений у цьому визволеному населеному пункті. Діти на цих прапорах робили написи, побажання нашим воїнам, – розповів директор навчального закладу Святослав Ратушняк.

Відео: Перший Подільський

Нагадаємо, нещодавно Хмельниччину відвідав міністр освіти та науки. Під час візиту Сергій Шкарлет, зокрема, перевірив готовність шкіл до навчання в умовах війни.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook