Новини
Суспільство

Чоловіки-пенсіонери Хмельниччини одружуються вдвічі частіше за літніх жінок

Чоловіки, сподіваюся, всі пам’ятають, живуть в середньому менше, ніж жінки. Але потяг до сімейного щастя в них, як виявляється, вищий. Може тому, що мають більших вибір.

Наразі на Хмельниччині нараховується понад триста тисяч людей, які прожили 60 років і більше. Це становить майже чверть населення області – 24,7% від загальної чисельності краян.

У міській і сільській місцевостях літніх людей майже порівну: 157,2 і 145,5 тисяч відповідно. Розподіл же за статтю не такий рівномірний: жінок похилого віку майже вдвічі більше, ніж чоловіків. Станом на початок року, «подільських бабусь» проживало в області 193,7 тисяч, «дідусів» – 109 тисяч.

Не зважаючи на меншу чисельність, літні чоловіки активніше прагнуть продовжити своє соціальне життя, ніж жінки. Торік одружилися 174 літні чоловіки, причому десять із них – уперше.

Літні жінки або привередливіші, або їм бракує пари: побралися лише 92 літні жінки; вперше – дев’ять з них.

З 302,7 тисяч літніх людей на Хмельниччині пенсію за віком отримують 247,2 тисяч, причому кількість пенсіонерів за віком невпинно скорочується. Скажімо, торік їх налічувалося 257,1 тисяч, позаторік – 264,8 тисяч. А в 2018-му – 279,1 тисяч подолян отримували пенсію за віком.

Добірку із даними про літніх людей на Поділлі підготували у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області до Міжнародного дня людей похилого віку.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook