Новини
Здоров’я

Начальник Хмельницької ОВА розповів, якою вакциною не слід вакцинуватися від COVID-19

В області наразі уважно відстежують динаміку поширення нової хвилі COVID-19 та закликають щеплюватися від досі небезпечного вірусу. Агітує населення власним прикладом також начальник Хмельницької обласної військової адміністрації, який отримав уже 4-й “бустер” та розповів, якою вакциною точно не варто прищеплюватися.

Про ситуацію з поширення ковіду на території Хмельниччини Сергій Гамалій розповів днями на своїй сторінці у соцмережах, відзначивши певне зменшення кількості виявлених випадків захворювання:

За минулий тиждень на території Хмельницької області було зареєстровано 2618 випадків COVID-19, що на 158 менше, ніж за попередній. Госпіталізовано 249 осіб, одужали 2755 осіб, померли 19 осіб.

Також начальник ОВА повідомив, що загалом в області зроблено 1021131 щеплення від COVID-19. Першу дозу вакцини отримали 483 444 особи, другу – 464435, додатковою дозою щеплено 1889 людей. Одну бустерну дозу вакцини отримали 69207 осіб, дві – 2156.

Також Сергій Гамалій нагадав, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. А щоб замотивувати мешканців області робити щеплення, сам зробив це публічно.

Та нагадав, що вакцина безпечна і захищає від важких ускладнень цієї хвороби. А ще застеріг, що в жодному випадку не варто щеплюватися вакциною “Супутник”, оскільки у неї дуже важка побічна дія:

Самі бачите, що з орками від неї робиться.

Нагадаємо, у Хмельницькому вакцинацію проти COVID-19 роблять за новими правилами

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook