Новини
Кримінал

Чиновнику міграційної служби Хмельниччини оголосили підозру за продаж підроблених паспортів росіянам

Протягом 2020-2021 років працівники міграційної служби Хмельниччини підроблювали паспорти у вигляді ID-карток, використовуючи для їх видачі дані померлих громадян України. Документи продавали “замовникам” за 5 тисяч доларів кожен.

Серед “покупців” були зокрема громадяни РФ, які використовували ці документи для отримання легальних закордонних паспортів, реєстрації бізнесу, отримання кредитів тощо.

Злочинну схему виявили рік тому та заблокували. Після завершення експертиз одному з активних учасників схеми – працівнику відокремленого територіального підрозділу Управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області – оголосили про підозру. За службове підроблення йому загрожує до 3 років ув’язнення.

Слідчі дії тривають, готуються підозри іншим учасникам незаконного “бізнесу”, у тому числі керівнику територіального підрозділу Державної міграційної служби України в Хмельницькій області, повідомили у пресслужбі ДБР.
Справу було порушено за матеріалами ДБР. Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook