Новини
Красилівська міська

Багатопрофільний центр професійної освіти відкрили у Красилові

Багатопрофільний регіональний Центр професійної освіти на базі Красилівського професійного ліцею відкрили завдяки грантовим коштам Євросоюзу. Всього у Хмельницькій області подібні проєкти реалізовано у п’яти закладах професійно-технічної освіти.

Адаптовували навчальний заклад в Красилові до нових умов навчання протягом трьох років – з 2018 до 2021. За цей час модернізували приміщення навчального корпусу, майстерні, лабораторій, їдальні. Розробили гнучкі короткотермінові навчальні плани та програми, впровадили систему навчання за  принципом: «Освіта впродовж життя». Обійшлося все це у 9,3 мільйона гривень, отриманих від ЄС.

Проєкт спрямований на розв’язання проблеми зайнятості працездатного  населення регіону шляхом здобуття якісної освіти в умовах наближених до виробничих та забезпечення  підприємств регіону кваліфікованими кадрами,повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної ради.

Державний професійно-технічний навчальний заклад «Красилівський професійний ліцей»  є навчальним закладом другого атестаційного рівня, який здійснює підготовку кваліфікованих робітників, а також підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітників і незайнятого населення.

Для підготовки кваліфікованих робітників проліцензовано 14 професій. Станом на сьогодні у закладі навчається 428 учнів.

Нагадаємо, на базі Хмельницького політехнічного коледжу створено освітній хаб, в якому внутрішньо переміщені особи зможуть навчатися дистанційно та отримувати нові знання та навички

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook