Новини
Старосинявська селищна

Вчитель з Хмельниччини власноруч збирає трактори для свого господарства

Українці не перестають дивувати. Ми вже звикли до того, як після боїв на сході та півдні України хазяйновиті господарі «прибирали до рук» покинуту ворожу техніку, розтягуючи її по домівках тракторами, бо «в хазяйстві все згодиться». Ця господарська «забава» навіть лягла в основну однієї з марок Укрпошти. Вдається українцям і майструвати дивовижні та корисні речі практично з нічого.

До прикладу, учитель фізкультури і тренер з лижного спорту однієї з сільських шкіл Старосинявської громади Анатолій Мельничук  своїми руками зібрав два трактори, які суттєво полегшують йому роботу в полі.

Шукав на металоломі, те, що було не потрібне. Збирав і складав потихеньку. Це – модель трактора Т-25. Докупив до стандартного мотора коробку, міст, кабіну взяв з другого трактора, – ділиться технологією чоловік.

За допомогою техніки Анатолій виконує всі польові роботи: садить, сіє, копає, підгортає. Каже, це вже другий трактор, який він склав самотужки.

Раніше у мене був трактор повністю саморобний. Там були запчастини з машин ГАЗ-51, ГАЗ-52, з тракторів різних, – розповідає вчитель.

Односельці спочатку дивувалися його агрегатам, а потім – звикли. І навіть почали давати машинам різні назви.

Відео: Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook