Новини
Інфраструктура

Засекречену інформацію про відключення шукають хмельничани на сайті обленерго

Знову загальними фразами без конкретики мешканців Хмельниччини повідомили про те, як відбуватимуться відключення електроенергії, які запланували для області. Споживачі вимагають чітких графіків та нарікають на неможливість отримати інформацію у кол-центрі та на сповіщення, які приходять надто пізно.

Вкотре просидівши без світла – хто 6, хто 8, хто 12 годин, вкрай знервовані мешканці Хмельниччини хочуть нормального графіка відключень, який готові сприйняти спокійно за умови, що будуть повідомлені про відключення завчасно, а не постфактум. У “Хмельницькобленерго” їх вкотре “нагодували” повідомленням про складання графіку, який матиме шість черг, проте знову ніякої конкретики людям не дали. Та нагадали про необхідність економити електрику, яку подоляни і без того вимушено економлять вже який день поспіль.

Також порадили, вкотре, зареєструвати канал комунікації, за яким можна буде отримувати сповіщення про відключення та підключення електроенергії. Судячи з усього, чимало бажаючих кинулися реєструватися на сайті, через що зайти на нього стало проблематично. Протягом 20 хвилин сторінка видавала ось таке

І лише з третьої спроби вдалося зайти на сторінку Особистого кабінету. Проте навіть реєстрація та фіксація джерела сповіщення (телефон або електронна адреса) не дає гарантії вчасного інформування про відключення. Зокрема, як пишуть хмельничани, сповіщення або не приходять зовсім, або приходять надто пізно:

Сповіщення приходять пізно. Вчора вимкнули світло о 14, а о 17:30 я отримала смс, що у 18 увімкнуть. Бажано, щоб такі сповіщення приходили наперед, щоб можна було підготуватись

Загалом же мешканці області просять в більшості своїй про одне – оприлюднити чіткі графіки:

І … зайдеш за посиланням. Напишіть просто пост у ФБ і все.

Не відкривається ваше послання ((

Чому просто не надати список адрес? Для чого ці реєстрації?

Чому не можна у формi табл викласти графiк?? Навiщо людям голови морочити

Не можуть викласти списком: “На жаль, доступ до інформації щодо відключень обмежено згідно з рішенням НКРЕКП «Про внесення зміни до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 26 березня 2022 року № 349».”

То навіщо людей каламутити? Якщо список не доступний

Будь ласка, графік у ФБ викладіть. Які райони і села. У які години.

То де той список, чи як завжди буде в вечір?

Зареєструйтесь в особистому кабінеті. В розділі Комунікації введіть свій номер телефону. Мені прийшла смс до якої години сьогодні не буде світла. Добре, звичайно, було б, якби повідомлення приходило хоча б на пів години раніше, а не разом з відключенням)

Складіть графік відключення!!!! І буде спокій!!!! Гаряча вода по графіку!!!! Всі знають і споживачі задоволенні!!!! А чекати поки від перевантаження буде аварія це непорядно!!!!!!!!!!!

Прошу графік, будь ласка сповіщення не працюють. Вчора по гарячій лінії сказали, що графіків ще не впроваджено. кому вірити, на що орієнтуватись?

Як це 2-3 години коли в нас світла вчора не було 8 годин, а сьогодні вимкнено о 8:00 і до 20:00?!

Опублікуйте графік відключень. А то одних і тих же відключають постійно і не на три години, а з 8-30 і до 18-00, а других зовсім не відключать – що одні”білі”, а інші “чорні”?

А в чому проблема опублікувати графік відключень тут???!!Поки дочекатися сповіщень,то може пройти цілий день! Люди повинні знати про це заздалегідь,щоб підготуватись!

Зробіть якийсь чатбот, чи телеграм канал, щоб люди отримували сповіщення про відключення

Складнощі у багатьох викликає пошук розділу Комунікації, в якому пропонують зареєструватися. Дехто не розуміє, де саме його шукати.

Минуло дві години від моменту, коли оголошення було опубліковане на сторінці у соцмережах “Хмельницькобленерго”. Попри те, що під ним вже зібралося чверть сотні однотипних коментарів (і це лише під цим повідомленням, а таких під різними репостами та перепублікаціями наразі напевно вже кілька сотень), поки що жодної зворотньої реакції немає. Як немає і роз’яснень для людей, чому одних відключають систематично, а інших, у кого енергопостачання йде по тих же мережах, що й на критичну інфраструктуру, мають світло майже безперебійно.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook