Новини
Суспільство

Понад сотню переселенців у Хмельницькому позбавили права на грошову допомогу

У Хмельницькому представники Національної соціальної сервісної служби перевіряють місця проживання внутрішньо переміщених осіб. Перевірки – вибіркові і проводяться відповідно до постанови уряду від 14 жовтня. Загалом у Хмельницькому мають оглянути місця реєстрації понад 14 тисяч вимушених переселенців. Наразі підтвердили адреси проживання 93 особи, натомість 113 людей позбавили права на грошову допомогу.

Ми розпочинаємо свою роботу таким чином: телефонуємо, попереджаємо, що в певний день прийдемо, тому просимо бути на місці. З’ясовуємо, який час людині зручний, але це має бути наш робочий час – з 8 до 17 години, – розповідає в.о. начальника ГУ Національної соціальної сервісної служби у Хмельницькій області Лариса Гурина.

Коли уповноважена особа приходить до ВПО і переконується, що людина є на місці, складається акт підтвердження. Якщо ж людини немає на місці, або працівники соціальної сервісної служби не змогли до неї додзвонитися, їй залишають повідомлення. В ньому зазначено, що протягом 10 днів ця особа має звернутися в орган соціального захисту, де вона реєструвалася і отримала довідку внутрішньо переміщеної особи.

Якщо протягом 10 днів особа не підтвердила свою присутність за цією адресою, то на 11 день орган соціального захисту призупиняє їй виплату. Якщо людина не звернула увагу, що є лише 10 днів, не сприйняла повідомлення серйозно, але фактично проживає за вказаною адресою, їй потрібно повторно звернутися в орган соціального захисту і відновити свою довідку та свої виплати, – пояснила Лариса Гурина.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, мешканцям Хмельниччини, які безоплатно надають житло переселенцям, на опалювальний період збільшать компенсації.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook