Новини
Духовність

Архієпископа Шепетівського і Славутського підвищили у сані

Архієпископа Шепетівського і Славутського Євсевія (в миру – Іван Іванович Дудка) днями возвели у сан митрополита. Урочисту церемонію провів очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій під час літургії у Чернівцях.

Божественна літургія в храмі на честь мученика Ореста та преподобного Онуфрія Великого у Чернівцях відбулася у Димитрівську суботу та день пам’яті святого апостола Якова.

Під час літургії молилися за мир в Україні, за упокій полеглих українських воїнів і всіх невинно убієнних православних християн. Також під час урочистості з уваги до трудів на славу Української Православної Церкви Блаженнійший Митрополит Онуфрій возвів архієпископа Шепетівського і Славутського Євсевія у сан митрополита, повідомляє інформаційно-просвітницький центр УПЦ.

Нагадаємо, Хмельниччина наразі лідирує за кількістю переходів до ПЦУ. Станом на 7 листопада 214 релігійні громади заявили про намір перейти до української церкви. Минулого тижня було зареєстровано статут ще однієї релігійної громади УПЦ у новій редакції, яка перейшла в ПЦУ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook