Новини
Інфраструктура

Погодинні графіки відключення світла знову можуть застосувати на Хмельниччині

Напередодні увечері в “Укренерго” повідомили деталі відключень електроенергії для всієї України з метою обмеження її споживання. Максимум стабілізаційних відключень спрогнозували для столиці та 10 областей у центрі, на сході та частково півдні країни. Для решти областей, в тому числі Хмельницької, обмеження можуть бути слабшими.

Про відновлення графіків погодинних відключень у “Хмельницькобленерго” повідомили вчора вранці, зазначивши, що він застосовуватиметься не повністю, а протягом трьох годин вранці шести годин в другій половині дня та охоплюватиме не всю область.

Щодо аварійних відключень, то їх станом на вечір вчорашнього дня в “Укренерго” не прогнозували, проте порадили стежити за повідомленнями операторів систем розподілу в регіонах.

Обмеження споживачів дозволяють зменшити навантаження на мережі, забезпечити балансування енергосистеми та уникнути додаткових аварій,нагадали в “Укренерго”.

Також вкотре закликали ощадливо споживати електроенергію та уникати одночасного ввімкнення потужних електроприладів, особливо в пікові години споживання: з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Нагадаємо відповіді на найпоширеніші питання, що досі турбують мешканців Хмельниччини, які цікавляться тим, чому в деяких будинках світло є завжди та чому одна вулиця у графіку погодинних відключень (ГПВ) зазначена двічі або тричі. Роз’яснення надавали у “Хмельницькобленерго”:

  • Якщо вулиці немає в жодній черзі ГПВ? Отже, ця вулиця поки не потрапила до Графіка погодинних відключень. Ймовірно вона заживлена від того ж приєднання, що й об’єкти критичної інфраструктури: лікарня, поліція, водоканал тощо. Такі об’єкти вимикаються в останню чергу. Варто періодично переглядати ГПВ, він може змінюватися.
  • Чому моя вулиця зазначена у двох чи трьох чергах? Це означає, що різні частини вулиці заживлено від різних приєднань. Двічі чи тричі вулиця не буде відключатися, будуть відключатися різні її частини.

Нагадаємо, наразі на Хмельниччині застосовується графік другого тижня. Перелік населених пунктів та черговість відключень шукайте за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook