Новини
Інфраструктура

Брудна і смердить: хмельничани скаржаться на каналізацію, що отруює їм воду

Жителі вулиці Вокзальна, що у мікрорайоні Гречани в обласному центрі, скаржаться – втомилися від смороду. У пошуках причини неприємного запаху вони натрапили на каналізаційну трубу, із якої стікає незрозуміла речовина.

Нестерпний сморід на власному подвір’ї – мешканці вулиці Вокзальна, що у Гречанах, потерпають від неприємного запаху. Його причину спершу хотіли знайти та усунути самостійно. Пошуки розпочали зі штучного ставка, який межує з городами місцевих. Водойму кілька десятків років тому викопали міські владці – задля збору дощових вод, аби хати не підтоплювало. Тому люди припускають: ставок використовують не за призначенням.

Такі висновки зробили після того, як виявили сумнівну каналізаційну трубу. Та аж позеленіла від бруду.

Смердить дуже сильно. І запахи такі, дуже неприємні відчули. Не знали, звідки це. І ось виявили, що йде труба з тієї сторони. А що це зливають – ми не знаємо. Хочемо з’ясувати, хто це і що це нам зливають, – розповідає мешканка вулиці Вокзальної Алла.

Окрім дискомфорту, який створює сморід, жителі Вокзальної почали хвилюватися за власне здоров’я. Кажуть, кілька господарств зі всієї вулиці живуть без централізованого водопостачання і щодня користуються криницями. Припускають, туди може потрапити забруднена вода.

Рівень води в криниці такий точно, як в рові. І ця вся вода потрапляє в криниці. Виходить, що наші будинки всі споживають погану воду, – коментує мешканець вулиці Володимир.

Люди додають: у поважному віці від життя вже не так багато хочуть.

Ми хочемо жити спокійно і чистим повітрям дихати. І пити чисту воду, – каже мешканець Вокзальної Віктор.

Самостійно знайти винуватих у людей немає можливості. Тому мешканці Вокзальної із колективною заявою звернулися до поліції.

Працівники поліції наразі за цим зверненням проводять перевірку. Будуть відібрані пояснення, опитані люди. На місце події вже приїздила державна екологічна інспекція. Наразі ми очікуємо результати експертиза. За потреби будуть залучені інші державні служби, – прокоментувала інспекторка з комунікації Хмельницького РУП Віра Мазур.

Скільки триватиме перевірка – наразі невідомо.

Відео: Перший Подільський

Що іще знаходять у каналізації хмельницькі комунальники читайте за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook