Новини
Інфраструктура

Вулицю Староміську у Хмельницькому викладають кольоровою бруківкою

На вулиці Староміській ремонтують тротуар. Замість старого асфальту кладуть кольорову бруківку. Оновлять і пішохідну зону з двох боків проїжджої частини. Площа ділянки, яку збираються відремонтувати, – майже 1700 квадратних метрів.

Платани, через які переймалися хмельничани, що не прижилися, до осені таки вкрилися листям. Тож пересаджувати їх, схоже, не доведеться. А тротуари, вздовж яких ростуть екзоти, давно потребували оновлення. І нарешті дочекалися.

На тій ділянці, де висаджені платани, комунальники відвели зелені смуги, засіяли травою.

Там залишалися тротуари старі, в доволі поганому стані, пошкоджені тим, що час від часу там замінювали якісь мережі. І взагалі давно потребував асфальт заміни, – коментує директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок.

Цього року в Хмельницькому кількість ремонтів тротуарів значно зменшили через війну. Але цей тротуар залишили в плані. Там уже демонтували старе асфальтобетонне покриття і встановлюють бруківку.

Бруківка двох кольорів, сіра і чорна. Чорна – там, де люди не ходять, умовно кажучи, зони безпеки, біля будинків та заїздів. І сірий тротуар різної ширини – від 3 до 4,5 метра, – каже Василь Новачок.

Загалом оновити запланували ділянку тротуару від вулиці Кам’янецької до школи №1.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook