Новини
Інфраструктура

Буржуйки для мешканців багатоповерхівок виготовляють у Хмельницькому

У Хмельницькому готуються до можливої тривалої відсутності електроенергії та теплопостачання. Для прибудинкових територій багатоповерхівок за кошти з бюджету громади виготовляють буржуйки. Та чи для всіх?

Щоб мінімізувати витрати, об’єднують декілька будинків, біля яких можна буде встановити одну спільну пічку. Далі все буде залежати від бажання мешканців – якщо вони захочуть «відокремитися», їм обіцяють виготовити та доставити додаткову буржуйку.

Заготівлею буржуйок за кошти з бюджету громади займають управляючі муніципальні компанії міста. До прикладу, УМК «Проскурівська» вже замовила 45 пічок. Вартість однієї приблизно 4 тисячі гривень.

Задля безпеки буржуйка може бути встановлена виключно на вулиці. Біля неї мешканці будинку зможуть зігрітися та підігріти їжу. Поки такої потреби немає, буржуйки зберігатимуться у підвалах.

Хмельничани до перспективи залишитися в холодних квартирах ставляться по-різному. Хтось шукає знайомих та родичів, які мають приватні будинки або дачі з пічним опаленням, аби перебратися до них на зиму. Проте виїхати зможуть, звісно, не всі. Тож буржуйки є прийнятною альтернативою плитам (і не лише електричним). Дрова для пічок заготовляють теж управляючі муніципальні компанії. І довозитимуть їх у двори, якщо буде така необхідність, йдеться в сюжеті МТРК Місто. Чи будуть забезпечуватися буржуйкам мешканці будинків, де створені ОСББ, не повідомляється. Ймовірно, закупівлею пічок вони мають перейматися самі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook