Новини
Суспільство

Посадовець з Хмельницького записав відео з колишнім держсекретарем США

Заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук, перебуваючи в Єгипті на COP 27 (конференції кліматичних змін) записав відео з Джоном Керрі – державним секретарем США у 2013-2017 роках, а тепер – спецпосланцем з питань клімату президента Байдена. На самій конференції посадовець розповідав про “зелені” проєкти, які втілює Хмельницька громада.

Як розповів заступник міського голови, конференція кліматичних змін, яку він відвідав, це найбільший світовий майданчик, який щороку організовує ООН і збирає політиків, представників країн, міст, громадських організацій та активістів аби обговорити реалізацію та спланувати нові дії і кроки протидії зміні клімату.

COP 27

Конференція Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату 2022 року або Конференція сторін РКЗК ООН, більш знана ЯК COP27, була 27-ою конференцією ООН зі зміни клімату, яка проходила з 6 по 20 листопада 2022 року в Шарм-ель-Шейху, Єгипет.

Участь у конференції та обговоренні взяли цього року 40 тисяч учасників з майже 200 країн.

Вперше Україна була представлена власним стендом. Мав змогу розповісти про “зелені” проєкти, які втілює наша громада. Також провів зустріч з представниками ЄБРР, які курують процес розробки Плану дій “Зелене місто” для Хмельницького, – розповів Микола Ваврищук.

Також додав, що цей план дій у Хмельницькому мають намір презентувати найближчим часом.

Спілкуючись на усіх рівнях, заступник міського голови розповідав про нашу війну за Незалежність. Україна має велику підтримку. Свідчення такої підтримки Микола Ваврищук записав на відео та прокоментував його так:

Тут Джон Керрі сказав кілька теплих слів усім українцям!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook