Новини
Інфраструктура

Лише аварійні: графіки погодинних відключень на Хмельниччині вже не діють

В очікуванні вечірнього піку навантажень на мережу мешканців Хмельниччини попередили про скасування на сьогодні графіку погодинних відключень електроенергії та запровадження графіку аварійних відключень.

Як повідомили у “Хмельницькобленерго”, ситуація в енергосистемі не покращилася, тому до кінця доби щонайменше в області діють аварійні графіки відключень. Погодинні – скасовані. Відтак, відключення електропостачання (як уже багато хто помітив) можуть бути частішими та довшими. Власне, частина мешканців Хмельницького, до прикладу, від 10 ранку і до тепер сидить без світла. Коли воно з’явиться, судячи з ситуації, ніхто не скаже.

В пріоритеті наразі, як і завжди, заживлення критичної інфраструктури. Якщо для області буде доведена більша величина потужності, енергетики обіцяють підключати до електромереж більше споживачів. Тих, у кого в оселях було і є досі світло, просять використовувати його максимально раціонально. Хоча б заради того, аби критично залежним від електроенергії споживачам (у кого опалення та плити – на електриці) світло дали хоча б на пару годин.

Нагадаємо, сьогодні, 28 листопада, зранку вступили в дію графіки погодинних відключень електроенергії за двома чергами одночасно. Проте вже з 10 ранку мешканців області попередили про можливість аварійних відключень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook