Новини
Офіційно

Мешканці Хмельниччини можуть долучитися до створення Пунктів Незламності

Всього 195 Пунктів Незламності (187 стаціонарних та 8 мобільних) наразі діють на Хмельниччині. В умовах припинення електропостачання у них можна зігрітися, відпочити, зарядити гаджети, отримати доступ до інтернету. Також кожен такий пункт укомплектований аптечкою. Пункти Незламності по всій країні облаштовують надзвичайники та влада. Також облаштувати свій Пункт Незламності можуть представники бізнесу.

Як бізнес може допомогти людям у скрутній ситуації, облаштувавши на своїх підприємствах, у закладах та організаціях Пункти Незламності, розповіли у Хмельницькій ОВА. Для цього потрібно зареєструватися на сайті nezlamnist.gov.ua через спеціальну електронну форму за посиланням.

Якщо можливості облаштувати повноцінний Пункт Незламності немає, але є бажання допомогти – наприклад, надати доступ до генераторів, аби зарядити гаджети, можна позначити свій заклад на карті. Для цього потрібно заповнити іншу форму за посиланням.

Ті, хто можуть допомогти продуктами, водою, доступом до місць приготування їжі або будь-яким іншим чином підтримати людей у випадку відсутності світла та тепла, потрібно зареєструватися за посиланням та вказати, яку саме допомогу можете надати.

Також у Хмельницькій ОВА повідомили, що наявні наразі Пункти Незламності планується забезпечити системами супутникового зв’язку Starlink.

Нагадаємо, свій Пункт Незламності на території одного з лісгоспів Ярмолинеччини облаштували лісівники.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook