Новини
Офіційно

Начальник Хмельницької ОВА розповів про два роки на посаді очільника області

Сергій Гамалій – не перший голова Хмельницької обласної державної адміністрації (ОДА), а тепер уже – начальник Хмельницької обласної військової адміністрації (ОВА), якому довелося зіштовхнутися з викликами, з якими до того не зустрічався жоден з очільників області. Його попередник, Дмитро Габінет, першим взяв на себе удар випробування пандемією, а на долю нинішнього керманича краю, до того всього, додалося випробування війною.

Про досвід перебування на посаді в кризовий період Сергій Гамалій коротко розповів сьогодні, 3 грудня, в день, коли виповнюється рівно два роки з дня його призначення.

Як керувати селами, містами, областями, у нас нікого не вчать. Сергію Гамалію, крім цього, довелося вчитися та пробувати себе у ролі лікаря, військового та енергетика. Наразі на його плечах – не лише турбота про мешканців Хмельницького краю, а й про тих, кого війна змусила залишити рідні домівки та шукати прихистку у більш безпечних регіонах країни. Область від початку повномасштабного вторгнення прийняла понад 374 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Чимало з них залишилися жити та працювати на Хмельниччині.

Нагадаємо, Хмельницька область наразі є пріоритетною областю, зокрема, для переселення на зиму мешканців деокупованої частини Херсонщини, потяги з якої прибувають в обласний центр щодня.

Хмельниччина не лише тримає гуманітарний фронт, а й всіляко допомагає Збройним силам України. На потреби українського війська з обласного бюджету вже спрямовано понад 21 мільйон гривень, передано 478 одиниць техніки, якої армія потребує постійно.

Зрозуміло, що війна не лише внесла корективи у звичне життя подолян, а й поставила “на паузу” чимало проєктів, які планували реалізувати на рівні області. Проте всі ці проєкти обов’язково будуть продовжені після нашої перемоги, переконаний начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Більше про 2 роки на посаді очільника Хмельницької області Сергій Гамалій написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook