Новини
Суспільство

Лікуються, вчать, випускають газету: мешканці Хмельниччини долають блекаут за допомогою правоохоронців

Кількість часу, яку мешканці Хмельниччини проводять з електроенергією, багато хто вже рахує не те що не по днях, і не по годинах, а по хвилинах. В когось 40 хвилин світла на добу, в когось – лише 15. В таких умовах просто вижити важко, не кажучи про те, аби робити свою роботу. На допомогу мешканцям краю приходять правоохоронці, адже в поліцейських відділках світло є завжди. І саме тут подоляни можуть за потреби зігрітися, провести урок, підключити дитині інгалятор і навіть випустити газету.

Про те, як допомагають людям, розповідають правоохоронці Хмельниччини.

Днями до Кам’янець-Подільського районного управління поліції привели дитину, яка захворіла і їй терміново потрібен був інгалятор, який вдома не було можливості підключити через відсутність світла.

У тому ж районному управлінні поліції допомогли вчительці, якій потрібно було підключити до мережі ноутбук, щоб провести дистанційний урок зі своїми учнями. Заразом до уроку долучилися і правоохоронці.

Приймали несподіваних відвідувачів і в Городоцькому відділку поліції. Туди тимчасово перебралася редакція газети “Городоцький вісник”. Журналістам терміново потрібен був доступ до світла та інтернету, аби черговий номер видання зміг побачити світ.

Без світла, та в бойовому настрої. Сьогодні тестую роботу Пункту незламності у поліції. Не просто пишу про це публікацію, а безпосередньо користуюся послугами. І не тільки я. Колективно працюємо, бо ж завтра наша газета «Городоцький вісник» має бути у друкарні. Дякуємо городоцьким поліцейським за теплий прийом, – написала Наталія Попович, медійниця, cпівзасновниця видання Городок.City

Як повідомили у правоохоронців, останнім часом дедалі більше мешканців Хмельниччини приходять до поліцейських відділків, аби зігрітися, випити гарячого чаю та підзарядити гаджети.

Наразі пункти обігріву облаштовані у кожному поліцейському відділку в області:

Тимчасовим прихистком у правоохоронців з кожним днем користується все більше мешканців області, у оселях яких періодично вимикають світло, — у холах адмінбудівель поліції можна побачити відвідувачів з дітьми, громадян похилого віку та навіть студентів, які у цей період здають сесії у навчальних закладах та потребують онлайн-зв’язку для дистанційного навчання.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook