Новини
Інфраструктура

Мешканців Хмельниччини знову попереджають про аварійні відключення електроенергії

В середині дня мешканців Хмельниччини обнадіяли, що світла їм тепер даватимуть більше, адже ліміти, доведені для області, збільшили. Проте не минуло й кількох годин, як енергетики знову забили на сполох – “вимкніть все, або вимкнуть вас”.

Годину тому у “Хмельницькобленерго” попередили мешканців Хмельниччини про те, що “в зв’язку з технологічними труднощами генерації, дозволена величина навантаження на Хмельницьку область знову частково зменшена”. Виглядає так, що люди, які протягом тижня не мали світла більше, ніж годину-дві-три на добу “раптом” кинулися робити все, що не встигли зробити за тиждень. Готувати їжу, прати, митися, прасувати, прибирати… Хто б міг подумати, правда?

Отже, якщо мешканці Хмельниччини швидко-швидко не повимикають все, що встигли ввімкнути, вони знову залишаться без світла. Як інформують в енергетиків, будуть знеструмлюватися і додаткові черги. Відповідно електричної енергії не буде поспіль мінімум по 6 годин.

В першу чергу, звісно, під роздачу потраплять ті, хто живуть в так званих енергозалежних будинках (плити, опалення). Саме їх відключають першими, вмикають останніми, а також саме вони потрапляють під усі графіки: погодинні, додаткові, аварійні, спеціальні, ексклюзивні. Ну, справді, в будинках, які мають централізоване опалення та газові плити, на думку “Хмельницькобленерго” немає ні пральних машин, ні мікрохвильовок, ні бойлерів, ні електродуховок, ні мультиварок, ні пилососів та фенів. Особливо там немає електрообігрівачів, які в очікуванні важкої зими скуповували всі, хто мав можливість. І тепер, коли котельні відключаться разом з будинками, а отже в будинках зникає тепло, ніхто, хто має електропостачання, не вмикає обігрівачі, щоб зігрітися.

Як виглядають після включення світла за графіком висотні будинки з електроплитами в центрі Хмельницького, які останніми днями отримували мінімальну кількість світла протягом доби – цікаво? Ось так.

Саме тут, на думку енергетиків, відбувається найбільше навантаження на енергомережу, а отже за умови застосування аварійних та екстрених відключень саме ці будинки, а також подібні до них (особливо ті, в яких опалення від електрики і які по 20 годин на добу залишаються без електропостачання), першими будуть відключені й останніми отримають світло. І це не припущення, а досвід мешканців цих будинків за останні два місяці. Котельня, розташована між цими будинками, яка подає в них тепло, буде знеструмлена також. Що б там не розказували у владі та у комунальників про генератори, об’єднання та перезаживлення котелень однієї від одної. І – ні, це не припущення, це – досвід тих, хто у цих будинках живе. А отже – ні тепла, ні гарячої води не буде. Ну, а решта будинків (з газовими плитами) світло, швидше за все, отримають по графіку.

Що думають про попередження енергетиків хмельничани:

сижу значить під свічкою. думаю як ще зменшити….

Збільшили і через 3 години зменьшили

Коли зі світла свічка це рахується економією?

А як вони думали?люди ж мають якось помитися,постірати,приготувати поїсти

Що зменшувати як того світла і так нема

потрібно вимикати всіх по чергам, по справедливому, хоча б в ручну, критична, не критична, байдуже, справдливості немає, когось вимикають, а когось ні

та як зменшити якщо треба все зарядити після того як дофіга часу не було світла

То нехай відключать підприємства, які не є критичною інфраструктурою.

Як можна зменшити те, чого нема вже 4 години ?))

такі цікаві, а шо вони хотіли, світло і так по 4 години в день якшо повезе, ми шо маємо завжди при свічках сидіти і готувати на дворі на дровах?

Може почнуть вимикати ВІП будинки в яких ніколи не вимикали,і ці мажори навчаться економити енергію? Бо ми одну лампочку в квартирі боїмось включити.

Ще зменшити, коли його немає – це означає почати якось його видобувати вдома

То це означає що сьогодні світла не чекати чи як

Таких коментарів лише в одній з соцмереж під новиною про те, що “Жителів Хмельниччини закликають зменшити електроспоживання” – понад тисяча. Скільки ще подібних по всій області?

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook