Новини
Культура

14-річна хмельничанка презентувала виставку картин з глибоким сенсом (ФОТО)

«Війна, що нас змінила…» – така назва першої персональної виставки картин 14-річної художниці, учениці Хмельницької гімназії №1 імені Володимира Красицького,  випускниці Хмельницької художньої школи, волонтерки ГО “Захист – об’єднання волонтерів” Аліни Стебло.

«Мені 14 років, з яких 9 в моїй країні війна, тому вже довгий час займаюся волонтерством. Після 24 лютого вирішила допомагати чим зможу, а саме художньою справою  і своїми роботами. Нашими партнерами і друзями вже було передано понад 35 моїх робіт на аукціони в США, Францію, Австрію та Іспанію, – розповідає юна художниця. – Мої роботи є дзеркалом душі і морального стану в той чи інший період військових дій. Як показала практика, це є своєрідною терапією, яка приносить користь не тільки мені, а й іншим людям».

Роботи юної мисткині – глибокі, сповнені потаємних сенсів, у яких відображається біль війни. Всього на виставці представлено 20 робіт, написаних протягом дев’яти місяців війни.

Виставка картин «Війна, що нас змінила…» – перша персональна виставка Аліни Стебло, яка має патріотичну та благодійну мету – зібрані у скриньку для пожертв кошти підуть на потреби Збройних сил України, а саме – для підрозділу Сил Спеціальних Операцій.

«Допомога ЗСУ – це обов’язок кожної свідомої людини. Попри вік, стать та соціальну спроможність, ми можемо допомогти наблизити перемогу України над ворогом!» – наголошує художниця.

Виставка проходить в приміщенні Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва (вул. Володимирська, 103). Бажаючі мають змогу відвідати її протягом тижня, з 19 по 26 грудня з 10:00 до 18:00.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook