Новини
Дозвілля

Кулінарний майстер-клас для дітей провели у Хмельницькому (ВІДЕО)

Відкритий кулінарний майстер-клас для дітей у Хмельницькому провели в рамках спільного проєкту ЮНІСЕФ та відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Зробили це, аби допомогти малечі відновити відчуття психологічного комфорту та знизити рівень тривожності.

Боул, салат “Цезар” та чай “Масала” – такі досить незвичні для буденного раціону страви готували діти на відкритому майстер-класі у Хмельницькому. Такий проєкт запустили у різних містах України.

За словами організаторів, головна мета такого проєкту – допомогти юним кулінарам під час приготування здорової їжі позбутися тривожності. Допомагала дітям адаптуватися професійна команда спеціалістів, серед яких кухарі, медики, психологи. Також був присутній і сам відомий на всю Україну кулінар Євген Клопотенко, щоправда, на екрані.

Аби учасникам майстер-класу (особливо найменшим) було комфортніше, проводили його в ігровій формі. Нарізати овочі та сир, приготувати гречку, а в кінці зібрати та презентувати страву – усе це діти робили самостійно, але під наглядом дорослих.

Такі уроки організовують у семи регіонах України, де зосереджена найбільша кількість сімей переселенців. Подібні майстер-класи відбулися вже у Львові, Тернополі, Чернівцях, Ужгороді, Рівному та Івано-Франківську.

Таких майстер-класів у Хмельницькому провели вже пів сотні. Завдяки їм психологічну підтримку отримали 700 дітей.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook