Новини
Репортаж

У Хмельницькому ввімкнули святкову ілюмінацію та прикрасили дві ялинки (ФОТО)

За тиждень до Нового року у центрі Хмельницького нарешті стало щось схоже на свято. Напередодні Різдва (за поки що західним, не зовсім ще звичним більшості українців, обрядом) на пішохідній Проскурівській ввімкнули святкову ілюмінацію та нарешті прикрасили аж дві ялинки. Одна з них, щоправда, виглядає дещо дивно, але, як кажуть, який рік, такі й ялинки.

Пішохідна Проскурівська. Вечір. Тут і там чути гудіння генераторів. Вже майже звичний для хмельничан звук – бізнес намагається вижити в умовах знеструмлень.

Незвичне для хмельничан світло – вгорі та обабіч пішохідної зони. Здавалося, святкову ілюмінацію, що “живе” на деревах вздовж Проскурівської та трохи понад нею протягом року, хмельничани до Перемоги ввімкненою вже не побачать. Але ні. Засвітилася. Подекуди – навіть патріотично: жовті та сині лампи освітлюють пішохідну зону.

Понад кубами з портретами загиблих захисників засвітили “зоряне небо”.

Неподалік кінотеатру ім. Т. Шевченка встановили вертеп. Охочих до фотосесій поки що обмаль.

Не так багато поки що й зацікавлених у новорічних ялинках, які, нарешті, прикрасили у центрі міста. Швидше за все, хмельничани поки що не в курсі, що вони є.

Нагадаємо, такий собі край епопеї з дискусією на тему “варто чи не варто встановлювати головну ялинку у Хмельницькому” поклав міський голова Олександр Симчишин, побіжно звинувативши частину хмельничан та ЗМІ у хейті, участі у ворожій спецоперації, грі на руку ворогу та бозна ще у чому.

Тут варто зробити відступ і сказати, що не всі хмельничани залишилися байдужими до прикрашених до Нового року дерев. Довелося на власні очі побачити, як підліток намагався, як то кажуть, “з ноги дістати” гірлянду. Щастя, що на цій ялинці, крім гірлянд, з прикрас – лише генератор внизу. Були би іграшки – після такої “уваги” летіли би далі, ніж бачили.

Загалом саме ця ялинка – досить особлива. Ще вдень колеги помітили, що вона виглядає якось дивно.

Увечері вона виглядає не менш цікаво.

Кажуть, верхівку з цієї ялинки у центрі міста свого часу поцупили вандали. Для Хмельницького це не дивно, насправді – вандали тут хазяйнують майже безкарно постійно.

Інша ялинка – більш традиційна.

А от як виглядають ялинки в інших містах України в умовах війни.

І не варто вкотре ЗМІ звинувачувати у розхитуванні ситуації та хейті на темі ялинок. Не ми обирали фото, які тиражують сайти напередодні свят, до прикладу, тут і тут.

Що до решти міст України, то у Вінниці, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Одесі, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Херсоні, Черкасах, Чернігові та Чернівцях від новорічних ялинок цьогоріч відмовилися.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook