Новини
Суспільство

“Полум’я падало з неба”: у Хмельницькому зустріли черговий потяг з евакуйованими з Херсона

Щоразу, зустрічаючи на вокзалі у Хмельницькому евакуаційний потяг з півдня України, надзвичайники вислуховують страшні історії з реалій війни, через які доводиться проходити людям, які шукають прихистку у тилу.

Кілька десятків евакуаційних потягів вже зустріли у Хмельницькому, і вони продовжують прибувати. Попри звільнення Херсона від російських окупантів, життя там все ще небезпечне, зокрема, через щоденні жорсткі обстріли.

«Я вперше у своєму житті бачив, як з неба падало полум’я», – так розповів один з пасажирів евакуаційного потяга рятувальникам про обстріл міста фосфорними снарядами, який вдалося побачити на власні очі.

Разом із багатьма іншими херсонцями 26 грудня він прибув евакуаційним потягом на Хмельниччину.

Кожен з них став свідком звірств російських окупаційних військ, кожен пережив невимовний біль,діляться у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

На вокзалі з пасажирами евакуаційних потягів завжди працюють психологи, які, спілкуючись з людьми, намагаються підбадьорити їх та вселити віру у те, що все буде добре. Також людям допомагають зійти з потяга, адже не всі це можуть зробити самостійно, та дістатися до автобусів, які відвезуть їх до нового місця тимчасового проживання.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook