Новини
Культура

У хмельницькій бібліотеці відкрили зимову виставку (ФОТО)

Експозицію, присвячену диву зими, за ініціативи художників Хмельницької обласної організації Національної спілки художників України, відкрили сьогодні у виставковій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва.

Вернісаж до зимових свят, за словами митців та працівників бібліотеки став гарною традицією, яку підтримали організатори і цього тяжкого 2022 року:

Цей рік дійсно не багатий на радісні й позитивні події. Тож, і митці в свою чергу сьогодні висвітлюють у своїх творах тему війни та героїчного українського спротиву. Спільні виставки наших спілчан присвячені сьогоденню успішно подорожують Україною. Проте, саме цю виставку я хочу відзначити, як знакову у цьому році. Адже вона надзвичайно мирна, позитивна і вертає нас до почуттів майбутнього спокою і насолоди українською природою – одразу після нашої перемоги! – зазначає голова спілки, митець Микола Мельничук.

Всього на виставці представлено 29 творів знаних митців Поділля, в жанрах класичного натюрморту, пейзажу, сюжетної картини. Крім того, в експозиції присутні витинанки єдиної жінки серед митців – Ганни Скрипало.

Про важливість таких виставок в просторах бібліотеки розповіла замісниця директорки бібліотеки Віра Тарчевська:

Ми всі за вікном, на наших рідних вулицях спостерігаємо цьогорічну зиму, яка на жаль далека від наших спогадів й бажань. Ці втори однозначно повертають нас до справжньої зимової казки. А куточки міста, в роботах окремих митців гріють душу нашим відвідувачам і нам. Крім того, ми працюємо з гостями нашого міста і такі виставки допомагають відкрити красу нашого скарбу кожному, – підкреслює пані Віра.

Слони серед зими, скляні натюрморти в яких ховається зимовий промінчик, діамантовий блискучий ліс і не тільки презентують хмельничанам і гостям нашого міста художники: Володимир Карвасарний, Микола Мельничук, Едвард Міляр, Андрій Каптар, Олександр Гуменчук, Іван Когут, Ігор Севець, Олег та Володимир Бобровські, Володимир Петровський  та Ганна Скрипало.

Живопис, графіка, авторська техніка та таке автохтонне українське народне декоративно-прикладне мистецтво – представляють широкий спектр творчості подільських митців.

Виставку можна переглянути в приміщенні Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва протягом місяця.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook