Новини
Суспільство

У Хмельницькому запрацював штаб допомоги ВПО з Луганщини

На базі однієї з адміністративних будівель у Хмельницькому створили гуманітарний координаційний центр для переселенців з Луганської області: людям допомагають у розв’язанні питань із житлом, роботою та надають усе необхідне.

Понад 7 тисяч мешканців Луганщини через війну оселилися на Хмельниччині. Для підтримки переселенців в обласному центрі діє гуманітарний координаційний центр, створений за ініціативи Гірської громади. Більшість населених пунктів виснаженого війною регіону знищено вщент.

Ми приймаємо людей, надаємо гуманітарну допомогу – продуктові набори, набори гігієни, памперси. Все, що ми отримуємо від обласної військової адміністрації чи від наших донорів-партнерів. Наразі продовольчих наборів видано вже близько трьох, – розповідає керівник Гірської міської військово-цивільної адміністрації Олексій Бабченко.

Двічі на місяць у штабі надають первинну та вторинну юридичну допомогу. Юристи є членами тих міжнародних організацій, що допомагають центру. Найчастіші питання, з якими звертаються переселенці, – житлові, або ж ті, що стосуються працевлаштування чи релокації власного бізнесу.

Гуманітарний центр розмістили у приміщенні однієї з адмінбудівель Хмельницького. Найгостріше наразі, кажуть місцеві керівники, стоїть питання із житлом, адже належних вільних приміщень залишилося обмаль.

Це приватний сектор, дитячі заклади відпочинку, будинки престарілих – робота ведеться системно, як на рівні області, так і в Хмельницькому районі, – коментує начальник Хмельницької РВА Анатолій Катеренчук.

Наступним кроком у підтримці луганчан стане відкриття центрів надання адміністративних послуг, адже в окупації їх отримати неможливо.

Відео: Перший Подільський

Читайте також: У Хмельницькому діє єдиний в Україні штаб допомоги глухим постраждалим від війни

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook