Новини
Події

Хмельничани пройшли ходою, аби вкотре нагадати про полонених українців (ФОТО, ВІДЕО)

Кілька місяців поспіль у Хмельницькому триває акція “Поверніть героїв додому”. Під дощем, снігом, у спеку небайдужі хмельничани виходять у центр міста з плакатами, прапорами та вірою у перемогу. Вчора, 30 грудня, попри передсвяткову метушню, відбулася остання в цьому році, але не остання загалом акція, в якій, з-поміж інших, взяв участь той, заради кого влаштовують такі заходи у Хмельницькому.

Нагадаємо, про початок безстрокової акції “Поверніть героїв додому” у Хмельницькому оголосили в середині серпня. Її метою було підтримати родини Героїв, підсилити інформаційну кампанію щодо висвітлення реального поводження з українськими полоненими, змусити міжнародні організації, які взяли на себе зобов’язання, відповідно до Женевських конвенцій, контролювати умови проживання бранців та активізувати роботу щодо їх обміну та визволення.

Стартували учасники ходи з майданчика біля ТЦ “Дитячий світ”, який вчора вже традиційно прикрасили з нагоди дня народження Степана Бандери. Завершили – біля кінотеатру ім. Т. Шевченка, там, де закінчується Алея Героїв, встановлена у Хмельницькому ще в лютому.

Протягом часу, що триває акція, до неї не раз долучалися українці, яких вдалося визволити з полону. Не стала виключенням і вчорашня.

В акції взяв участь колишній військовополонений Дмитро, який звернувся до учасників ходи з такими словами:

Хочу подякувати, що ви виходите на ці акції, за те, що стоїте за наших людей, які перебувають у полоні, щоб їх якнайшвидше звільнили. Сам знаю, що там ще дуже багато наших залишається, і вони чекають звільнення. І кожна людина, яка виходить на такі акції, заслуговує великої поваги. Дякую вам.

Також до учасників акції звернулася постійна їх учасниця Леся Стебло:

Я щаслива від того, що багато людей приєднуються до наших щоп’ятничних акцій. Це люди, які пережили військовий полон, і які сьогодні продовжують боротьбу. Попереду нас чекає багато викликів, тому що 2023 рік має стати переможним, він обов’язково стане переможним. І ми дочекаємося перемоги разом.

Вже зима, багато полонених звільнено, але багато все ще залишаються в руках окупантів. Тому акції на підтримку військовополонених у Хмельницькому триватимуть доти, доки не буде звільнений з полону останній українець.

Ми будемо стояти до кінця!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook