Новини
Інфраструктура

Графік відключень світла на Хмельниччині 5 січня залишається без змін

Відключення в одну чергу, одній з яких – за “скороченою” програмою, без нічних знеструмлень – ситуація в енергосистемі України дозволяє забезпечувати мешканців Хмельниччини електрикою протягом майже всіє доби.

Від початку тижня відключення світла на Хмельниччині – мінімальні, якщо порівнювати з попередніми місяцями. Енергетикам вдається навіть у вечірній піковий час не використовувати графік “на повну”, а обмежуватися півтори-двогодинним знеструмленням. Щоправда, подекуди після відновлення електропостачання забувають ввімкнути вуличне освітлення, проте хмельничани вже звикли пересуватися вулицями у темряві.

За інформацією Хмельницькобленерго, доведена для області потужність залишається стабільною, тож ранкові відключення, як і раніше *і як і по всій Україні), стартують не з 7 ранку, а з 8 до 11, тож споживачі першої черги мають не чотири години без світла, а три:

11:00-15:00 – ІІ черга;

15:00-19:00 – ІІІ черга;

19:00-23:00 – IV черга.

В Укренерго попередили: станом на середину вчорашнього дня вчора, 4 січня, споживання в Україні почало зростати через поступове зниження температури та активізацію роботи бізнесу після святкових днів:

Тому для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 8:00 до 24:00. Нагадаємо, перевищення лімітів споживання призводить до застосування аварійних обмежень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook