Новини
Інфраструктура

У Кам’янці-Подільському оголосили конкурс проєктів пішохідної вулиці Соборної

Головну пішохідну вулицю Кам’янця-Подільського і влада, і мешканці хочуть бачити комфортною та естетичною. Впорядковувати кожну частину вулиці окремо – дороге задоволення, крім того, завжди можуть залишитися незадоволені. Тому у владі оголосили конкурс на ескізний проєкт пішохідної вулиці Соборної, аби обрати найкращу її концепцію.

Можна думати окремо про ремонт тротуарів, дворових заїздів, озеленення і місця громадського відпочинку. Але такий підхід – не про єдиний цілісний простір. До того ж коштуватиме це громаді дорожче, а результатом будуть незадоволені всі: кам’янчани, туристи, бізнес,написали у міській раді Кам’янця-Подільського.

Тому в місті оголосили конкурс на кращу містобудівну, планувальну, естетично-художню концепцію Соборної. До участі запросили архітекторів, художників, авторські колективи. Переможець отримає гідну винагороду, а кам’янчани та гості міста – оновлену комфортну зону для відпочинку та прогулянок.

Як кам’янчанин, також незадоволений станом Соборної. На неї, як і на багато інших вулиць міста, десятиліттями не зверталась увага. Маємо це змінити, – додав міський голова Михайло Посітко.

З умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook